Nagyvilág

Kinder-tojások miatt kerültek fogdába

Kinder-tojás (kinder-tojás, )
Kinder-tojás (kinder-tojás, )

Több órán át tartottak fogva az amerikai–kanadai határon két férfit, akik hat darab Kinder-tojással merészeltek beutazni az Egyesült Államokba, ahol a kis játékokkal árult édesség illegális.

A két amerikai férfi a kanadai Vancouver városából tartott hazafelé, ahonnan kis meglepetéseket vittek családtagjaiknak: hat darab Kinder-tojást. Az édességeket egyszerűen a kocsi csomagtartójába rakták, ahol az amerikai határon hamar meg is találtak azokat a vámosok – írta a komonews.com.

A két férfi először nem is hitte el, amikor a vámosok közölték velük, hogy a tojások illegálisak az Egyesült Államokban, és darabonként 2500 dolláros (félmillió forint) pénzbüntetést kaphatnak. „Még fel is nevettem, amikor ezt közölték velem” – mondta el egyikük. Később azonban már nem találta annyira viccesnek a helyzetet, főleg azt követően, hogy két és fél órán át tartották őket fogva a határőrség fogdájában, ahol bizonyítványukat magyarázták a vámosoknak.

A „csempészeket” végül csak egy figyelmeztetéssel engedték el. Az eset azonban felháborította őket. „Csak az időnket vesztegették, és pazarolták a vámosok munkájáért adott pénzt, miközben több autó is ellenőrizetlenül ment át a határon” – panaszkodott egyikük.

Az amerikai vám- és határőrség karácsony és húsvét idején rendszeresen ad ki figyelmeztetéseket a Kinder-tojásokkal kapcsolatban, amelyeket a bennük lévő kis játékok miatt tiltottak be. Az amerikai hatóságok szerint azok ugyanis fulladásveszélyesek a kisgyerekek számára – olvasható az amerikai határőrség honlapján. A szervezet közlése szerint 2011-ben több mint hatvanezer darab Kinder-tojást koboztak el utazók csomagjaiból és küldeményekből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik