Nagyvilág

Robbanás egy izraelieket szállító buszban, Bulgáriában

Izraeli busz (izrael, busz, bulgária, )
Izraeli busz (izrael, busz, bulgária, )

Legalább hat izraeli meghalt, és 32-en megsebesültek, miután felrobbantották az őket szállító buszt, a bulgáriai Burgasz repülőterén.

A negyven izraeli turistát szállító busz a repülőtér parkolójában robbant fel, majd nagy lánggal égni kezdett – jelentette a bolgár sajtó. Egyes beszámolók szerint további két busz is kigyulladt.

A bolgár külügyminisztérium szerda esti közlése szerint a merényletben hat ember halt meg és 32-en sebesültek meg, közülük ketten kómában vannak. A sérültek közt van egy 11 éves gyerek, valamint két terhes nő is. A sérülteket kezelő kórház elé rendőröket vezényeltek, és nem engednek újságírókat az épületbe.

A burgaszi repülőteret lezárták, az érkező járatokat a várnai repülőtérre irányították át.

Mint Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter elmondta, a rendőrség a robbanás két lehetséges módját vizsgálja: a pokolgépet azelőtt helyezték el a buszban, hogy az utasok beszálltak volna, vagy a robbanóanyagot a turisták poggyászába rejtették – idézte a bolgár rádió Cvetanovot.

A külügyminisztérium szerint öten vesztették életüket a helyszínen, a hatodik áldozat a kórházban halt bele sérüléseibe.

A robbanás a Buenos Aires-i zsidó közösségi ház ellen 1994-ben elkövetett, 85 halálos áldozatot szedő merénylet évfordulóján történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik