Nagyvilág

Súlyos vonatbaleset Kaióban

Kisiklott és kigyulladt egy személyvonat Egyiptom fővárosának egyik elővárosában, miután belerohant egy álló szerelvénybe. A halottak száma az eddigi, meg nem erősített jelentések szerint három lehet.

 

A szerelvény a dél-egyiptomi Szóhágból tartott Kairó felé, amikor a fővárostól mintegy 30 kilométerre délre, Badrasin város pályaudvara közelében belerohant egy ott várakozó vonatba. A baleset következtében a 15 vagonból álló szerelvény öt kocsija felborult, és a kocsikban tűz ütött ki. A helyszínre számos mentőautót vezényeltek.

Az áldozatok számát egyelőre nem lehet megmondani. Az egyiptomi Soruk internetes hírportál első közlésében három halálos áldozatról és több tucat sérültről tudott.

Az arab országban az elmúlt években több súlyos vonatbaleset is történt hanyagság vagy karbantartási hiányosságok miatt.

2002 februárjában 363 ember lelte halálát egy Dél-Egyiptomba tartó vonaton, amely kigyulladt. 2006 augusztusában egy vonat nagy sebességgel belerohant egy másik szerelvénybe, 58 ember halálát okozva, 2009 októberében pedig 25-en vesztették életüket két vasúti szerelvény ütközésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik