Nagyvilág

Viharok öltek Amerikában

vihar (ingyenes, viharkár, kidőlt fa, )
vihar (ingyenes, viharkár, kidőlt fa, )

Tizenhárom ember életét vesztette, közel 3,9 millió háztartás és üzlet pedig áram nélkül maradt az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén a péntek éjjel átvonuló nagy erejű viharok miatt.

A rendkívüli hőhullám közepette lecsapó, hurrikán erejű széllökésekkel kísért viharok 500 mérföldes hosszúságban, az Indianától New Jerseyig terjedő területen megrongálták a vezetékeket. A szolgáltatók arra figyelmeztettek, hogy helyenként akár egy hétig is eltarthat a károk elhárítása.

Szükségállapotot hirdettek ki Maryland, Nyugat Virginia, Virginia és Ohio államban, valamint Washingtonban. Az internet- és a mobiltelefon-szolgáltatás akadozik, a benzinkutakat bezárták, Washington egyes elővárosaiban még a segélyhívó vonalak sem működtek. Washington és Philadelphia között leállították a vasúti közlekedést is.

Az országos meteorológiai szolgálat arra figyelmeztetett, hogy szombaton is nagy erejű viharokkal párosulhat a hőség. Pénteken Washingtonban, Atlantában, Nashville-ben és Louisville-ben minden rekordot megdöntött a meleg, mind a négy városban 40 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála. Enyhülés nem várható.

A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy keressen menedéket légkondicionált helyeken, fogyasszon sok vizet és öltözzön világos színű ruhába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik