Nagyvilág

A bíróságon halt meg, amikor elítélték

bíróság (ítélet)
bíróság (ítélet)

Összeesett, majd meghalt egy amerikai férfi, miután bűnösnek találták 3,5 millió dollárt érő házának felgyújtásáért. Lehet, hogy mérget vett be.

Az 53 éves Michael Marin az arizonai tárgyalóteremben lévő szemtanúk elmondása szerint „zavartnak” tűnt, amikor felolvasták az ellene hozott ítéletet – jelentette a helyi sajtó. Ezután hirtelen vörössé vált a feje, köhögni kezdett, majd elájult és a földre esett. Azonnal mentők érkeztek hozzá, de már nem tudtak segíteni rajta. A kórházba szállítás után halottá nyilvánították.

Marin a vád szerint 2009 nyarán gyújtotta fel az átszámítva nagyjából 780 millió forintot érő épületet, miután nem tudta eladni egy jótékonysági árverésen. Az ügyészek szerint a férfi nem tudta fizetni a havi 17500 dolláros (négymillió forint) törlesztőrészletet, és ezért akart megszabadulni az ingatlantól. Az Arizona Republic információ szerint az egykor igen jómódú Marin bankszámláján mindössze 50 dollár volt a tűz idején.

A helyi hatóságok most azt vizsgálják, hogy Marin megmérgezte-e magát. Szemtanúk elmondása szerint valamit bevett a szájába az ítélethozatal után, amit egy pohár vízzel mosott le – írták helyi lapok. Pár perccel később újabb kortyokat ivott, és azután esett össze. A rendőrségen még várják a toxikológiai vizsgálat eredményeit.

Az esetet rögzítette egy tárgyalótermi kamera is. Az alábbi felvételen tényleg úgy tűnik, mintha valamit bevett volna a szájába, miközben az arcát a kezébe temette. Az kérdéses mozdulat a 30. másoperc után történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik