Nagyvilág

Lefejezett lány a Himaláján

himalaja(210x140)(2).jpg (himalája, )
himalaja(210x140)(2).jpg (himalája, )

A 23 éves belga lány holttestét egy, a hagyományos nepáli életformát bemutató nemzeti parkban találták meg, ahol az utóbbi időben több hasonló eset történt. Nem az értékeiért gyilkolták meg.

A lány holttestét és a mellette lévő levágott fejet június 14-én találták meg a tibeti határ közelében található Langtang Nemzeti Parkban egy út mentén. A Debbie Maveau nevű lány eltűnését tíz nappal korábban jelezték. A nepáli rendőrség nyomozója elmondta: egyelőre a bűnténynek nincs gyanúsítottja.

A rendőrség kizárja a rablás szándékát, hiszen a holttest mellett megtalálták a lány fényképezőgépét és 80 euró készpénzt, amelyet magánál tartott. Nincsenek nemi erőszakra utaló jelek sem.

A Himaláján fekvő nepáli nemzeti parkban az utóbbi időben több hasonló esetre volt példa, ezért a katmandui amerikai nagykövetség eltanácsolta a turistákat attól, hogy egyedül látogassák a helyet.

A Langtang Nemzeti Parkot azzal a céllal alapították 1976-ban, hogy megőrizzék a természeti környezetet, és bemutassák a hagyományos nepáli életformát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik