Nagyvilág

A rabokkal tesztelik az új börtönzárakat

Bortonracsok(210x140)(1).jpg (börtön, rács, )
Bortonracsok(210x140)(1).jpg (börtön, rács, )

Jutalmat ajánlottak fel azoknak az elítélteknek, akik fel tudják törni a külön a börtönnek kifejlesztett új zárakat. Az amerikai börtön legügyesebb zárfeltörői versenyezhetnek.

Az amerikai Georgia államban található börtön ingyenételt, valamint higiéniás szereket ajánlott fel minden ott raboskodó elítéltnek, akik képesek lesznek kijutni a tesztelés alatt álló zárakkal ellátott cellákból – írta az Atlanta Journal-Constitution. A börtönigazgató a lapnak elmondta: kilenc cellaajtót szereltek fel az új, külön a börtön számára kifejlesztett zárakkal, azok mögé pedig a legügyesebb zárfeltörőket gyűjtik össze. „Meglátjuk, hogy ki tudnak-e szabadulni” – tette hozzá az igazgató.

A 23 éve felépített börtönben már szinte megnyitása óta gondok vannak egyes ajtózárakkal, amelyeket a rabok könnyen ki tudtak nyitni – írta a lap. A könnyen feltörhető zárak mind belső ajtókon vannak, amelyek a rabokat egymástól választják el, és nem a külvilágtól, így rabszökésnek emiatt nem volt nagy veszélye.

Egy szakértő szerint az ötlet lehet, hogy szokatlan, de nagyszerű. A férfi emlékeztetett arra, hogy a bankok gyakran alkalmaznak bankrablókat a biztonsági rendszer hibáinak kiderítésére, és a zárfeltörő verseny gyakorlatilag ugyanaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik