Nagyvilág

Újabb terroristadráma Toulouse-ban

Egy magát az al-Kaida harcosának kiadó felfegyverzett férfi túszokat ejtett egy bankban a dél-franciaországi Toulouse városában.

Egy felfegyverzett férfi egy toulouse-i bankban ejtett túszokat. A France24 rendőrségi forrásokra hivatkozva egyelőre annyit ír, hogy a férfi az al-Kaida harcosának adta ki magát és legalább négy embert tart fogva a CIC bankhálózat egy fiókjának épületében. A túszejtő lövéseket adott le, mielőtt a négy embert, köztük a bankfiók vezetőjét túszul ejtette.

A rendőrség lezárta környéket, és egy szomszédos általános iskolát teljesen kiürítettek.Helyszíni tudósítások szerint a kordonokkal körbezárt, több száz méteres körzetben teljes a nyugalom, lövéseket nem hallani.

Egy rendőrségi forrás szerint nem lehet biztosan tudni, hogy a férfi csak kitalálta az al-kaidás vonalat, vagy valóban a terrorszervezet tagja. Egy rendőrszakszervezeti vezető szerint csak egy rosszul elsült bankrablásról van szó – közölte a CNN.

A férfi követelte, hogy ugyanaz a RAID nevű elit kommandós csoport jelenjen meg a helyszínen, akik a Mohamed Merah házánál jelentek meg márciusban. Az algír származású férfi három alkalommal összesen 7 embert gyilkolt meg, köztük három kisgyereket, őket egy toulouse-i zsidó iskolánál. A férfi heves a kommandósokkal folytatott heves tűzpárbajban vesztette életét. A BBC tudósítójának elmondása szerint a mostani túszejtésben érintett bank alig száz méterre van attól a lakástól, ahol Merah meghalt.

A France Info hírrádió szerint a rendőrség és az újságírók is az államügyész érkezésére várnak, aki várhatóan részletesen tájékoztatja majd a sajtót a kialakult helyzetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik