Nagyvilág

Vágóhídra küldik a “Pig Brother” kiesőit

disznó (disznó)
disznó (disznó)

Bocs, malac, kiszavaztak - lehetne mondjuk az alcíme ennek a műsornak, ha a televízióban vetítenék. De ez nem egy tévéshow, hanem a valóság.

A Meine Kleine Farm lakóinak élete nem sokban különbözik más biogazdaság lakóinak mindennapjaitól. A malacok minden hajnalban felkelnek, hogy aztán egész nap élelem után kutassanak. Egy lényeges különbség azonban mégis van, a röfik minden mozdulatát webkamerák követik, így a világhálón megismerhetők a disznók, és szavazással döntheti el az emberiség, hogy melyik sertés a “legennivalóbb”. Aki azonban elhagyja a „Pig Brother házat”, annak útja a vágóhídra vezet.

Bernd Schulz, a gazdaság vezetője ráadásul garantálja a jó minőséget is, mert ökológiai gazdaságot vezet. A brandenburgi hizlalda vezetője az interneten zajló “kiszavazóshow” után a szavazóknak adja el a feldolgozott húsárut, a mellékelt címkén pedig nemcsak a tenyésztés helye olvasható, hanem rákerül az áldozat összes adata – születés, súly és egyebek -, valamint egy fénykép emlékezik meg a levágott röfiről.

Természetesen nem mindenki akarja tudni, hogy „kit” eszik meg, ezért a projektnek rengeteg bírálója is akad. Ők azok, akik nem szeretnék tudni, hogy miből készül a kolbász.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik