Nagyvilág

Perli áldozatait a nőverő politikus

Iliasz Kazidiarisz  (iliasz kazidiarisz, görögország,  )
Iliasz Kazidiarisz  (iliasz kazidiarisz, görögország,  )

A görög szélsőjobboldali párt szóvivője provokációval vádolja a két baloldali nőt, akik közül egyet vízzel öntött le, a másikat pedig ököllel ütött egy élő televíziós műsorban.

Az Arany Hajnal szóvivője hétfőn jelent meg az athéni ügyészségen, hogy vádemelést kérjen a Radikális Baloldali Koalíció képviselőnője, valamint a kommunista párt képviselőnője ellen, akikre élő adásban támadt rá előző hét csütörtökön, nemzetközi felháborodást okozva – írta a Guardian. Iliasz Kazidiarisz az ügyészség előtt nyilatkozva megismételte azt a korábban már hangoztatott véleményét, hogy előre eltervezett provokáció áldozatává vált.

A nacionalista politikus a görög Antenna televízió reggeli műsorában keveredett heves vitába a két baloldali nővel. Azután gurult be, hogy egyikük felemlegette, hogy a férfi ellen illegális fegyvertartás, valamint egy rablási ügy miatt zajlik eljárás. Ekkor egyiküket vízzel öntött le, a másikat pedig többször arcon ütötte.

Az eset után a televízió munkatársai megpróbálták visszatartani a férfit, hogy átadhassák a rendőrségnek, de Kazidiarisznak végül sikerült elmenekülnie. A szóvivő ezért a televízió ellen is feljelentést tett hétfőn az ügyészségen, személyi szabadság korlátozása miatt.

A görög szélsőjobboldali pártnak az ország történetében első alkalommal sikerült bejutnia a parlamentbe, a voksok 6,98 százalékát szerezte meg, ezzel 21 képviselője van az athéni törvényhozásban. A sikertelen koalíciós tárgyalások nyomán június 17-én új választásokat tartanak Görögországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik