Nagyvilág

Felborult egy magyarok szállító busz Törökországban

Autóval ütközött egy 32 magyar turistát szállító autóbusz Törökországban. Két súlyos, és több könnyebb sérült van. A körutazáson lévő turisták nem utaznak haza.

Az autóbusz a török riviéra kedvelt tengerparti üdülőhelye, Bodrum felé tartott, amikor egy velük szembe haladó fehér Mercedes áttért eléjük – jelentette az RTL Klub híradója. A buszvezető hiába kapta el a kormányt, nem tudta elkerülni az ütközést, és a magyarokat szállító jármű végül az út menti árokban kötött ki. A Mercedes vezetőjét a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsok közül.

A balesetben két magyar nő súlyosan, 17-en pedig könnyebben sérültek – értesült az RTL Klub. A televíziónak a magyarokat kiutaztató Haris Travel utazási iroda ügyvezetője elmondta, hogy az összes utasnak volt biztosítása.

A 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. A busz nem borult fel, tájékoztatta az MTI-t Kiss Gábor isztambuli főkonzul.

A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket – mint azt a főkonzul az MTI-nek késő este elmondta – két bodrumi kórházba szállították. Az egyikben 10, a másikban 7 sérültet részesítettek orvosi ellátásban. A főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát este már ki is engedték. A másik kórházban tartott 7 sérültet elővigyázatosságból csütörtök éjszaka még benttartják – mondta az MTI- nek  Kiss Gábor. Közülük hatot péntek délelőtt valószínűleg kiengednek – tette hozzá.

A főkonzul elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az utazást szervező irodával, a Haris Travellel. Az iroda képviselői elmondták, hogy az útból még három nap lett volna hátra. A csoport tagjai közül többen közölték, hogy a történtek ellenére folytatni kívánják az útjukat, az ő számukra biztosítják a szükséges járművet. Néhányan ugyanakkor jelezték, hogy haza kívánnak utazni, esetükben a biztosító gondoskodik a hazautazásról.

A gépkocsi utasa – egy török állampolgár – súlyos sérüléseket szenvedett, őt egy izmíri kórházba szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik