Nagyvilág

Véres merénylet Jemenben

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a díszszemlére gyakorlatozó katonák között. Nem kizárt, hogy az al-Kaida üzent a délnyugat-ázsiai ország elnökének.

A kamikaze katonai egyenruhában vegyült el a parádéra készülő alakulat tagjai között. A brutális akció legkevesebb félszáz életet követelt a fővárosban, Szanaában, és a veszteséglista még súlyosbodhat. Helyszíni beszámolók szerint borzalmas látvány fogadta a mentőket: húsfoszlányok, végtagok, szétroncsolt emberi testek hevertek mindenütt.

Kedden lesz az ország nemzeti ünnepe, Észak- és Dél-Jemen egyesülésének 22. évfordulója, erre készültek díszszemlével a katonák Szanaa egyik főterén, az elnöki palota közelében.

Ez az első ilyen jelentős merénylet a fővárosban azóta, hogy februárban hivatalba lépett Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök, aki lankadatlan harcot hirdetett az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és annak helyi erői ellen.

A hadsereg másfél hete nagyszabású támadást indított a banditák ellen, hogy visszafoglalja tőlük az ellenőrzésük alá került déli városokat. Az összecsapásokban 213-an haltak meg, köztük az al-Kaida 147 harcosa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik