Nagyvilág

Autósokat használtak élő pajzsnak rendőrök

Egy ausztrál autópályán képeztek akadályt az éppen arra járó autókból, hogy megállítsanak egy lopott autóval száguldozó férfit.

Nem sokon múlt, hogy nem halt meg egyetlen ártatlan ember sem, miután a kétszáz kilométeres sebességgel száguldozó üldözött megpróbálta átpréselni magát a leállósávba parancsolt autók között, amelyekben kisgyerekek is ültek – jelentette az ausztrál sajtó. Az egyik autós az ABC televíziónak elmondta: kilenc- és hétéves gyerekével utazott a Sydney és Melbourne közötti autópályán, amikor a rendőrök megállították a forgalmat, és őt, valamint két másik autóst is a leállósávba parancsoltak.

„Úgy ültem ott, mint egy béna kacsa” – mondta el David Rendina, aki csak nézni tudta, ahogy a száguldozó odaért az akadályhoz, és a leállósávba hajtva megpróbált áttörni a megállítására használt járműveken. A lopás miatt is keresett férfi több kocsinak is nekicsapódott, és végül elfogták a rendőrök. Rendina elmondta, hogy a munkájához nélkülözhetetlen autója mozgásképtelen lett az ütközés után, két gyerekének pedig rémálmaik vannak az esetről.

A rendőrség nem indított fegyelmi eljárást a rendőrök ellen, akik civil autósokat használtak a gyorshajtó megállítására, de közölték, hogy felül fogják vizsgálni az ilyen esetekben szokásos eljárásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik