Nagyvilág

Guggolással zsarolják az esküvői párokat

Kínai koldusok zsarolnak esküvői párokat azzal, hogy az ifjú párt szállító konvoj elé guggolnak és nem tágítanak, amíg nem kapnak alamizsnát.

Az életük döntő pillanata előtt álló párok – vagy a hozzátartozók – inkább fizetnek, semmint rendőrt hívnának, mert azt babonából rossz előjelnek tartanák a házasság jövőjére szólón. Mivel koldusokból is bőven akad a világ legnépesebb országában, van, hogy egy menyasszonyi autónak ötször is megálljt parancsolnak a kéregetők guggoló zsarolásukkal.

“Nagyon szervezetten csinálják. A helyi újságokból kinézik az összeházasodók nevét, lakcímét és az útvonalon előre lesben guggolnak, mi pedig nem tehetünk semmit. Addig nem tágítanak, amíg nem kapnak pénzt, a rendőrséget nem hívhatjuk, mert az baljós előjel, át meg mégsem hajthatunk rajtuk” – idézte Zsand Csiut, egy 33 éves vőlegényt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Az ellentábornak is biztosítottak a nyilvánosságot. “Áldásunkat adjuk az adományokért. Fontos szolgáltatást tejesítünk” – mondta Ho Csien 47 éves kéregető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik