Nagyvilág

Tolószéket kapott Chávez

A venezuelai elnök azt ígérte, hogy hamarosan hazatér, és fokozatosan bekapcsolódik a választási kampányba.

A súlyos rákbeteg Hugo Chávez az utóbbi másfél hónap túlnyomó részét Havannában töltötte, ahol öt alkalommal kapott sugárkezelést. Az elnökre egyáltalán nem jellemző némaság miatt felerősödtek azok a pletykák, miszerint állapota romlik, s betegsége nem gyógyítható.

Egy, a venezuelai kormányhoz közel álló forrás a Reuters brit hírügynökségnek a hét végén elmondta, hogy a sugárkezelés alatt jelentősen romlott Chávez egészsége. Nagy fájdalmai voltak, nem tudott járni, így kénytelen volt tolószéket használni.

Az elnöknek politikai ügyekben tanácsokkal szolgáló államtanács közelmúltbeli megalakítását elemzők és egyes ellenzéki aktivisták úgy értelmezték, hogy egyfajta átmeneti testület jött létre, ami megkönnyítheti az utat a Chávez utáni korszakba. A kormányzó szocialista párt vezetői tagadták ezt, és kitartóan állítják, hogy Chávez lesz egyetlen jelöltjük az október 7-i elnökválasztáson.

Az állami televíziónak telefonon adott félórás nyilatkozatban Chávez kijelentette, hogy “Isten segítségével a közeli napokban” hazatér, fokozatosan bekapcsolódik a kampányba és fényes győzelmet arat az elnökválasztáson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik