Nagyvilág

AIDS-es vérrel rabolt

Milliókat érő zsákmányt rabolt egy amerikai férfi, aki egy vérrel teli injekciós tűvel tartott sakkban egy gyógyszertári eladót.

Egy amerikai férfinak bejött az a szokatlan rablási módszer, amellyel egy pécsi férfi hiába próbálkozott tavaly januárban: vérrel teli Injekciós tűt használt fegyverként azt állítva, hogy abban az AIDS-vírus is megtalálható. Az 52 éves férfi egy gyógyszertári eladót fenyegetett meg a tűvel Columbia városában, arra kényszerítve a nőt, hogy vényköteles gyógyszereket adjon át neki – jelentette a helyi sajtó.

Az eladónő – pécsi kolleginájával ellentétben, aki belerúgott támadójába, és azzal megfutamította – teljesítette a rabló követelését. A Benjamin Frederick Blessing néven azonosított férfi 27 ezer dollár, azaz nagyjából hatmillió forint értékű gyógyszerrel menekült el.

A rendőrség azonban hamar a nyomára bukkant, és sikerült letartóztatni. Az egyebek mellett fegyveres rablással vádolt férfinél megtalálták a rabláshoz használt injekciós tűt, amelyben vér is volt. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy tényleg volt-e benne a halálos vírusból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik