Nagyvilág

Kilenc holttestet függesztettek ki egy hídra Mexikóban

Az öt férfi és négy nő kínzás nyomait viselte.

Kilenc holttestet függesztettek ki egy hídra pénteken a Mexikó északkeleti részében lévő Monterrey városban – közölték hivatalos források. Az öt férfi és négy nő kínzás nyomait viselte, szemük be volt kötve. Helyi idő szerint éjfél után egy órával bukkantak rájuk az országos autópálya fölött átívelő hídon. A korlátról lógatták le őket – mondta el az amerikai határon fekvő település egyik városházi illetékese.

Órákkal később egy gépkocsiban tizennégy lefejezett holtestre bukkantak ugyanebben a városban. A helyi vámhivatal elé leparkolt kisáruszállítóban fekete plasztikzsákokban hevertek a tetemek, s később a közelben rábukkantak a csonkolt testrészekre is.

A halottak valószínűleg a Zetas, a Golfo és a Sinaloa nevű bűnbandák között dúló háborúskodás áldozatai. A három kábítószerkartell Nuevo Laredóért, illetve az Egyesült Államokba vezető útvonalért küzd egymással. Április 17-én a városban ugyancsak 14 feldarabolt holttestet találtak egy teherautóban egy üzenettel együtt, amelyben a Sinaloa banda főnöke bejelentette, hogy megtisztítja Nuevo Laredót a “zetáktól”.

Előző nap három fotoriporter és egyikük barátnőjének kínzások nyomait viselő, megcsonkított tetemére bukkantak Veracruz államban, ahol szintén a Zetas és a Sinaloa áll szemben egymással. Amióta Felipe Calderón elnök 2006 decemberében elfoglalta hivatalát, ötvenezren haltak meg Mexikóban a drogháborúk miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik