Nagyvilág

Fáról leszédülős ivótivornyák

Egyre nagyobb fejfájást okoz egy új-zélandi város botanikus kertjének az egyetemi diákok túl népszerűvé vált ivós játéka.

Kikelt az új-zélandi Dunedin város botanikus kertje a helyi diákok egyik régi, de mostanában újra divatba jött ivós játéka ellen. Az oposszumnak nevezett kedvtelés lényege, hogy a játékosok megfelelő mennyiségű alkohollal felszerelve felmásznak egy fára, és annak ágain üldögélve isznak, amíg le nem szédülnek.

A helyi botanikus kert vezetője az Otago Daily Newsnak elmondta: munkatársai négy éve találkoztak először oposszumot játszó diákokkal, és azóta a játék olyan népszerűvé vált, hogy már meg sem lepődnek, ha részeg fiatalokat látnak valamelyik fán. A hatóságnak már nagyon elege van a diákok mulatságából, mivel rengeteg szemetet kell eltakarítani az oposszumos ülések után. Nemcsak üvegek, konzervdobozok csúfítják rendre a parkokat, hanem a részeg ifjak hányadéka is. A kertbe látogató emberek pedig nem fákról vizelő részeg fiatalok hangoskodását akarják hallgatni.

A dunedini Otago Egyetem szóvivője közölte, hogy ha rajtakapják bármelyik hallgatójukat oposszumozáson, akkor feltakaríttatják vele a mocskát és egyéb büntetésre is számíthat.

Az egyetem diáklapjának szerkesztője elmondta, hogy a játék már tíz éve is ismert volt, és már tavaly is felháborodást okozott, miután néhány ritka fát megrongáltak a botanikus kertben oposszumot játszó fiatalok.

Az új-zélandi sajtóban a játékkal kapcsolatban most megjelent hírek szerint még egy diák sem sérült meg amiatt, hogy leesett volna a faágról. Úgy látszik az égiek Új-Zélandon is védik a részegeket – és a bolondokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik