Nagyvilág

Robbanó implantátumoktól félnek

Az amerikai és uniós hatóságok szerint a terroristák ettől sem riadnának vissza.

A titkosszolgálatok olyan merényletektől tartanak, amelyeket testükbe épített pokolgéppel követnének el terroristák. Ezt az ABC News – saját forrásaira hivatkozva – jelentette honlapján. A csatorna szerint Oszama bin Laden likvidálásának egyéves évfordulóján – május 2-án – lehetnek a támadások célpontjai az Egyesült Államokba induló repülőgépek. Ezért számos repülőtéren fokozták a biztonsági intézkedéseket.

Az ABC News egy New York-i sebészt idézve kitért arra, hogy az emberi testben elég hely van egy ilyen bomba implantátumnak, amelyet akár a belső szervek közé is beültethetnek. Az amerikai és az európai hatóságok korábban többször figyelmeztettek ennek veszélyére, most azonban Peter Boogaard amerikai belügyi szóvivő jelezte, „nincs jelzésük bármiféle különleges, hitelt érdemlő Amerika-ellenes fenyegetésről vagy összeesküvésről bin Laden halálának egyéves évfordulójával összefüggésben”.

Tavaly egyébként maga az amerikai elnök jelentette be, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetőjét egy kommandós akcióban megölték. Később előkerült Oszama bin Laden állítólagos végrendelete, amelyben a terroristavezér megtiltotta gyermekeinek, hogy csatlakozzanak az al-Kaidához.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik