Nagyvilág

Elraboltak két magyart Szíriában

Ismeretlen fegyveresek hurcolták el a két férfit. A TEK szakemberei készek a térségbe utazni.

A Külügyminisztérium és a Terrorelhárítási Központ (TEK) arról tájékoztatta a Miniszterelnökséget, hogy helytálló az információ, amely szerint két Szíriában dolgozó magyar állampolgárságú férfit ismeretlen fegyveresek szombatra virradó éjszaka elhurcoltak – közölte a miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter.

“Magyarország minden esetben gondoskodik a külföldön bajba került magyarokról, így Orbán Viktor miniszterelnök utasításának megfelelően a magyar hatóságok felvették a kapcsolatot a külföldi társszervekkel, és minden lehetőséget kihasználva dolgoznak a helyzet megoldásán. A TEK szakemberei arra is készek, hogy megfelelő időben a térségbe induljanak információt gyűjteni” – írta a szóvivő – lapunkhoz is eljuttatott – közleményében.

“Az ügy sikeres kezelése érdekében további információt egyelőre nem áll módunkban közölni” – zárta Szijjártó Péter.

Azt nem lehet tudni, hogy a lét magyar mit keresett Szíriában, miután a heves harcok miatt március végén már a damaszkuszi magyar nagykövetség dolgozóinak hozzátartozóit is evakuálták, a magyar Külügyminisztérium pedig beutazásra nem javasolt országnak tartja.

Az Arab Tavasz 2011-ben kezdődött, Szíriában év végére a demonstrációk polgárháborús helyzetté alakultak, azóta folyamatosak a hacok, bombázások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik