Nagyvilág

Interneten gyűjtött pénzt ügyvédre a gyilkos

Pár nap alatt 204 ezer dollár adományt gyűjtött össze a védelme költségeire az interneten keresztül az a floridai önkéntes rendész, aki agyonlőtt egy 17 éves fegyvertelen afroamerikait - közölte az illető ügyvédje pénteken.

Mark O’Mara azt mondta az illetékes bírónak, hogy ő még nem tudott pénzről a múlt pénteken, amikor 150 ezer dollár óvadékot szabtak ki a gyanúsított George Zimmermanra az egymillió helyett, amit az ügyészség kért. A döntés előtt kikérdezték a rendész szüleit az anyagi helyzetükről, és a bíró a hallottak alapján döntött az alacsony összeg mellett.

Zimmerman 15 ezer dollárt fizetett ki ténylegesen. Szabadlábra helyezték, és azóta titkos helyen tartózkodik, amelyet csak a hatóságok ismernek, mert GPS-jelzőbilincset visel. A számlát azóta lezárták, de elképzelhető, hogy a férfi egy újabb webhelyen folytat gyűjtést.

A gyilkosság Amerika-szerte indulatokat váltott ki, mert a fehér és latin-amerikai felmenőkkel rendelkező Zimmerman önvédelemre hivatkozott, ezért futni hagyták, és csak több mint másfél hónappal Trayvon Martin megölése után indult ellene eljárás. Az új fejlemény ismeretében az ügyészség pénteken kérte az óvadék összegének a felemelését, de ezt Kenneth Lester bíró megfontolási időt kérve egyelőre elutasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik