Nagyvilág

Egy vagyonba kerül az elnöki beiktatás

Húszmillió rubelbe (140 millió forintba) kerül Vlagyimir Putyin megválasztott orosz államfő beiktatási ünnepsége - írta csütörtökön az Izvesztyija című orosz lap internetes oldalán.

A beszámoló szerint már nagyban folyik a készülődés a május 7-ei eseményre. Mint a lapnak a Kreml egyik magas rangú illetékese elmondta, a beiktatási menetében a korábbiakhoz képest változás nem várható. “Franciaországban száz éve vannak ilyen szertartások, Oroszországban csupán tíz éve. Hagyományt szeretnénk teremteni, ezért gyakorlatilag semmit sem változtatunk” – mondta.

Már összeállították a meghívandó vendégek listáját, akik a Nagy Kreml-palota három nagy termében kísérik figyelemmel az eseményt. Ott lesznek a Putyin által kinevezett emberek, a törvényhozás ellenzéki pártjainak vezetői, az elnökválasztáson indult jelöltek, akárcsak Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első, egyben utolsó elnöke. Mindenki, aki számít a politikában – mondta a tisztviselő, aki hozzátette, hogy a parlamenten kívüli ellenzék vezérei nem lesznek jelen.

A vendégeknek emlékérmeket ajándékoznak, amelyek darabja ötezer rubelbe (35 ezer forint) kerül. Csupán az ajándékokra tízmillió rubelt fordítanak, közel ugyanennyit a beiktatást követő fogadásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik