Nagyvilág

Számítógépes játék okozta a tragikus balesetet

Internetkávézóban hajnalig számítógépes játékokat játszott, kábítószert fogyasztott az a harmincas éveiben járó buszsofőr, aki vélhetően elaludt a volán mellett és Sanghaj szomszédságában 14 halálos áldozatot szedő balesetet okozott. A férfi később a kórházban öngyilkosságot akart elkövetni - jelentette a kínai média szerdán.

Vang Csen-vej (Wang Chenwei) a balestet megelőző két éjszaka során alig aludt, s a múlt vasárnap reggeli szolgálata előtt kevesebb mint négy órát aludt – áll a Csiangszu (Jiangsu) tartományi rendőrség közleményében. Az is kiderült, hogy a férfi kábítószert, “kristálymet” nevű amfetaminszármazékot használt pénteken éjszaka.

A nyomozás megállapította, hogy Vang a fáradtságtól vasárnap délelőtt elveszítette uralmát a busz fölött és az autópálya elválasztó korlátját áttörve összeütközött egy szembejövő teherautóval. A balesetben 14 ember meghalt, 20 megsérült. A buszvezető könnyebb sérülést szenvedett.  A kórházba szállított sofőr a baleset napján megpróbálta levetni magát a kórház 11. emeletéről, de a tűzoltók ebben megakadályozták.

A hatóságok megállapították, hogy Wangot felelősség terheli a balesetért, a turistabusz tulajdonosa ellen ugyancsak eljárást indítottak, vállalatának működését felfüggesztették. A kormányzati szerveket biztonsági ellenőrzésekre kötelezték. Kínában két héten belül három súlyos buszbalesetről számoltak be a híradások, ezek következtében összesen 50-en vesztették életüket és több tucatnyian megsérültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik