Nagyvilág

Megbilincselt a rendőr egy óvodást, mert hisztizett

Egy amerikai óvodában rendőrt hívtak egy hisztiző hatéves lányra, akit megbilincselve vittek a rendőrőrsre.

A kislány a rendőrségi jelentés szerint tárgyakat tépett le a falról, bútorokat dobált, valamint egy polc leverésével megsebesítette a Georgia államban található Milledgville-ben lévő óvoda vezetőjét, mielőtt zsarukat hívtak rá – jelentette a WMAZ-TV. Amikor a rendőrök megérkeztek, a Salecia Johnson nevű lány az igazgató irodájában ült sírva. A rendőr hiába próbálta lenyugtatni a hisztiző gyereket, és úgy döntött, hogy bilincsbe kell verni a hatéves kislányt a saját, és környezete biztonsága miatt.

A város rendőrfőkapitánya a televíziónak elmondta: szabályzati előírás, hogy hátra kell bilincselni mindenkinek a kezét, akit járőrautóval szállítanak be a kapitányságra, és „nincsen életkorhoz kötött diszkrimináció”. A televízió megkérdezett több más georgiai rendőrkapitányságot, és egyik helyen sem emlékeztek olyan esetre, hogy megbilincseltek volna egy ilyen fiatal gyereket. A rendőrök elmondása szerint az intézkedő járőr eldöntheti, hogy használja-e a bilincseket.

A kislányt azután szállították a helyi rendőrőrse, hogy anyját nem tudták elérni. A hatéves óvodás ellen könnyű testi sértés, valamint vagyoni károkozás miatt emeltek vádat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik