Nagyvilág

Kitúrta a Prada a Mekit

Költöznie kellett a McDonald's-nak Milánó központjából. Az önkormányzat úgy döntött, hogy a székesegyház melletti gyorsbüfét inkább divatbutikkal helyettesíti.

Huszonnégy millió eurós kártérítési perrel fenyegette meg a várost a gyorsétterem, miután a milánói önkormányzat nem hosszabbította meg az amerikai multinacionális vállalattal kötött bérleti szerződést. Tizenkilenc év után kellett elhagynia a gyorsbüfének az északolasz város szívében, a dómmal szomszédos II. Viktor Emánuel Galériában levő üzlethelységet, amelyet a Prada divatház kapott meg.

Az olasz kereskedelem és a luxuscikkek javára hozott diszkriminatív döntésről beszélt Roberto Masi, a McDonald’s Italia vezérigazgatója, azt is hangsúlyozva, hogy a milánói gyorsbüfé közel száz embernek adott munkát évente másfélmilliós vendégforgalommal. Antidemokratikus választásról írt a milánói sajtó is, arra emlékeztetve a McDonald’s helyett a Pradát választó városvezetést, hogy Milánó központját nem kizárólag milliomosok látogatják, és olcsó vendéglátóhelyek nélkül a városcentrum elnéptelenedik. Az I. Umberto csarnokban sorakoznak Milánó legdrágább üzletei és a “sültkrumpliszag” zavarta az itt található hétcsillagos luxusszálló vendégeit – tették hozzá az újságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik