Nagyvilág

Diktátori végrendelet az atomfegyverekről

Kim Dzsong Il, Észak-Korea előző, decemberben elhunyt vezetője végrendeletében meghagyta, hogy országa folytassa az atomfegyverek, biológiai fegyverek és ballisztikus rakéták fejlesztését.

“Tartsátok észben, hogy az atomfegyverek, ballisztikus rakéták és biológiai fegyverek állandó fejlesztése és megőrzése a béke védelmének egyetlen eszköze a Koreai-félszigeten. Sohase csökkentsétek éberségeteket” – idézi a Sukan Bunsun című japán magazin a “kedves vezetőt”.

A lap szerint Li Jun Kol, a dél-koreai NK Strategic Information Service Centre (észak-koreai stratégiai információs központ, NKSIS) vezetője “egy magas rangú észak-koreai illetékeshez igen közel álló személytől” szerzett tudomást Kim Dzsong Il végakaratáról. “Li úr megadta nekünk forrása nevét és funkcióját, így megállapíthattuk, hogy információi hihetők” – olvasható a cikkben.

Az NKSIS főnöke egykor a Kim-család – a Kim Dzsong Il apja, Kim Ir Szen által alapított kommunista dinasztia – védelmével megbízott észak-koreai szervezetnél dolgozott, s e régi együttműködésből az immár Dél-Koreában élő Li megőrizte kapcsolatát az említett magas rangú személyiséggel. A Sukan Bunsun, az egyik legolvasottabb japán hetilap nem közölt fotót a végrendeletről, de több szövegrészt is idézett belőle, arról biztosítva az olvasót, hogy az idézetek közvetlenül az eredeti dokumentumból valók. Li megerősítette a magazin cikkének helytállóságát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik