Nagyvilág

Százmilliárdos lottónyeremény

Minden idők legnagyobb nyereményét viheti haza, aki eltalálja egy amerikai lottó nyerőszámait. A húzást péntek este tartják.

Lottólázban ég az Egyesült Államok. Az árusítóhelyek előtt hosszú sorok kígyóznak, miután 640 millió dollárra, azaz több mint 140 milliárd forintnyi összegre hízott a Mega Millions nevű lottó főnyereménye. Magyar idő szerint péntek kora délután az összeg még “csak” 540 millió dollár volt.

Csak New York államban 1.3 millió darab lottószelvényt vásárolnak óránként, és a várakozások szerint 1,2 milliárd darabot fognak értékesíteni a húzásig a játékban részt vevő 42 államban – írta a CBSNews. Kilencven százalék esély van arra, hogy lesz nyertes.

A legutóbbi óriási összeget 2007 márciusában vitték el, amikor hét nyertes osztozhatott 390 millió dolláron. A lottó főnyereményét keddenként és péntekenként sorsolják, az összeg három hónapja folyamatosan hízik. Sorozatban 18 alkalommal nem találta el senki a hat számot.

Az álomnyeremény megszerzésének esélye kicsi: egy a 176 millióhoz.

Abban az esetbe, ha a péntek esti húzás után sem lesz nyertes, a nyeremény 975 millió dollárra is emelkedhet – írta a boston.com. Ez gondot okozhat egyes lottózokban, ahol a nyereményt jelző táblákon nincsen elég hely a milliárdos összegek megjelenítésére – írta az újság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik