Nagyvilág

Lezuhant a csempészsárkány

Szerencsétlenül járt a sárkányrepülős cigarettacsempész.

Egy emberi holttestre és hét kartondoboznyi, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettára bukkantak egy lezuhant motoros sárkányrepülő roncsai között a határőrök az ukrán-román határ Csernyivci megyei szakaszán.

A rendőrök szerint minden bizonnyal egy cigarettacsempész halt szörnyet a helyszínen, aki légi úton akarta illegálisan átjuttatni Romániába a dohányárut. Csakhogy az éjjeli órákban alighanem eltévesztette az útirányt és lezuhant. A pilóta kilétét egyelőre nem tudták azonosítani – adta hírül az UA-Reporter internetes hírújság.

A cigarettacsempészet műfajában egyébként egyre nagyobb teret hódít a motoros sárkányrepülők alkalmazása. Kárpátalján például az ukrán határőrség – a rendőrséggel közösen – már három napja üti eredménytelenül egy ilyen jármű és pilótájának nyomát, amely Palló község térségében napi rendszerességgel szeli át a levegőben oda-vissza az ukrán-szlovák határt. A rend őrei földi járművekkel próbálják követni, ám a pilótának – helyzeti előnyénél fogva – eddig mindig sikerült „leköröznie” az üldözőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik