Nagyvilág

Megvannak a toulouse-i merénylő felvételei

A filmfelvételek, amelyeket a toulouse-i merénylő készített gyilkolásáról, az al-Dzsazíra katari hírtelevízió párizsi irodájába jutottak el, de a francia nyomozók már rátették a kezüket a dokumentumra.

A négy vizsgálóbíró, aki a merényletek ügyében nyomoz, illetve megpróbálja kideríteni, hogy Mohammed Merah-nak milyen mértékben volt bűntársa egyik bátyja, Abdelkader, így már azt is vizsgálja, hogy ki küldte el az al-Dzsazírának a pendrive-ra mentett videomontázst. A tévé a múlt szerdán kapta meg az adathordozót egy borítékban.

Már nem sokkal az utolsó merénylet után ismertté vált, hogy Mohammed Merah-nak a gyilkosság elkövetése közben egy minikamera volt a mellére erősítve. “A montázsban a gyilkosságokról készült felvételek vannak összevágva, közben zene szól és Korán-idézetek hangzanak el” – közölte egy meg nem nevezett forrás az AFP-vel.

Mohammed Benalel Merah, a gyilkos apja hétfőn közölte a francia hírügynökséggel, hogy Algériában akarja eltemettetni a fiát, akit francia kommandósok lőttek le csütörtökön. Hétfői hírek szerint még a merénylő családja megosztott volt abban a kérdésben, hogy hol temessék el a fiút. Mohammed Mera anyja állítólag szintén Algériában akarja eltemettetni. Mindazonáltal az apa beperli a francia államot fia megöléséért.

A 23 éves algériai származású férfi múlt héten csütörtökön a lakásán zajló tűzharcban veszítette életét egy elhúzódó rendőri beavatkozásban azt követően, hogy március 11. és 19. között Montauban illetve Toulouse-ban megölt hét ember, köztük három ejtőernyőst, három zsidó diákot és egy tanárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik