Nagyvilág

Hamis a toulouse-i gyilkos haláláról szóló videó

Egy másik esetről készült az a felvétel, amely az internetre csütörtökön felkerült, azt állítva, hogy a toulouse-i mészáros haláláról szól.

Hamis, illetve másik esetet örökít meg az a videó, amelyet tegnap tettek fel a Youtube oldalára Mohamed Merah, a toulouse-i terrorista haláláról, és aminek mi is bedőltünk. A videón egy 2011. szeptember 22-én Torontóban, Kanadában végrehajtott rajtaütés szerepel. A hamisan feltüntetett videót megvágták, így azon nem látszik a korábbi részlet, ahol a célpont nyugodtan cigarettázik az erkélyen, mielőtt a kommandósok a felső erkélyről és oldalról rátámadnak.

A férfi 9 métert zuhant, és kritikus állapotban szállították kórházba. A videón tehát nem Mohamed Merah szerepel. A terroristán rajtaütő RAID elit francia kommandós csoport előzőleg “videós eszközökkel” kereste a lakásban az algériai származású, al-kaidás kapcsolatokkal rendelkező terroristát. A lakáson megtalálták a gyilkosságokról készült felvételeket is, de a hatóságok szerint “szélsőségesen erőszakos” képek szerepelnek a felvételen. Annyit elárultak, hogy a terrorista első áldozatának azt mondta, mielőtt végzett vele: “Gyilkolod a testvéreimet, én pedig megöllek téged!”

A zsidó iskola előtti gyerekgyilkosságokkal kapcsolatban csak annyit mondtak, arról is készültek felvételek, a kamera Merah testére volt erősítve. A terrorista a tárgyalások során azt állította, feltette az internetre a felvételeket, de a hatóságok erre nem találtak egyelőre bizonyítékot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik