Nagyvilág

Gigahosszú sállal burkoltak be egy korlátot

Egy 50 méteres kötött sállal burkolt be az áj leple alatt egy közterületen álló korlátot a rejtélyes "fonalgerilla". Alkotását olimpiai motívumokkal díszitette.

A brit tengerparton lévő Saltburn lakosai a minap arra ébredtek, hogy valaki sálburkolatot kötött gyapjúfonalból egy korlátra a kikötőben.A monumentális alkotás az Olimpia jegyében született, ugyanis többek között szinkronúszókkal, focistákkal és kenuzókkal díszitette. A mű olyan aprólékosan kidolgozott, hogy kötészeti szakértők szerint legalább egy évbe telt megcsinálni, és egy teljes éjbe a korláthoz kötni.

Az illetőt látták már éji akciói közben, mindig tetőtől talpig fekete ruhát visel, hangtalanul dolgozik, önküldetése végeztével kicsit megcsodálja legújabb művét, majd tovatűnik. Tavaly október óta lepi meg kellemesen a lakosságot. Először a helyi könyvtár kerítésére kötött két gyapjúkönyvet, az egyik címe The Secret Cardigan (A titkos kardigán), a másiké A Ripping Yarn (Hasadó fonal) volt.

A könyvtár után egy cukrászdát “ruházott fel” egy kötött tálnyi fonalsüteménnyel, majd pedig a parti sétány egy piknikasztalára kötött művet: gyapjúmackók lakmároztak gyapjúszendvicseket – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A gerillakötészet vagy tíz éve kezdődött az Egyesült Államokban. Brit földön immár jó pár művelője van, de a saltburni olimpiai sál a “műfajban” az eddigi legnagyobb alkotás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik