Nagyvilág

Kimenekítettek Szíriából egy sebesült külföldi újságírót

A Homsz városában megsebesült brit fotóriportert egy motorkerékpáron csempészték át Libanonba egy illegális határátkelőhelyen.

Sikerült kicsempészni az ostromlott közép-szíriai Homsz városából Paul Conroyt, a The Sunday Times című brit lap fotós munkatársát, és már biztonságban van Libanonban – közölte kedden egy diplomata, aki figyelemmel kísérte Conroy és egy szintén sebesült francia újságíró sorsát. Paul Conroyt és másokat a “zöldhatáron”, egy illegális határátkelőhelyen keresztül vitték át éjfél után motorkerékpárokon Libanonba Vádi-Háled térségében – mondta egy szíriai aktivista, aki részt vett a sebesültek szállításában.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Conroyjal együtt múlt szerdán megsebesült francia riporter, Edith Bouvier kijutott-e az ostromlott városból. Szíriai ellenzéki források a Reuters brit hírügynökségnek azt mondták, hogy a Le Figaro című francia lapnak dolgozó újságíró is már Libanonban van, de ezt egyelőre más forrás nem erősítette meg. A Guardian közlése szerint Bouvier és két másik külföldi újságíró továbbra is a szíriai város foglya.

A múlt szerdán történt támadásban két nyugati újságíró is meghalt: az amerikai Marie Colvin veterán haditudósító, aki a The Sunday Timesnak dolgozott, és Rémi Ochlik francia fotós.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik