Nagyvilág

Merényletkísérlet az abház elnök ellen

A politikusnak nem esett baja, egyik testőre azonban életét vesztette

Merényletet kíséreltek meg szerda reggel Abházia elnöke ellen – jelentette az Interfax hírügynökség abház belügyi forrásokra hivatkozva. Az ismeretlen támadók tüzet nyitottak Alekszandr Ankvab gépkocsijára Gudauta település közelében. Az elnök munkahelyére, Szuhumiba tartott, amikor megtámadták az őt szállító gépkocsikonvojt Gudauta település közelében.

Az ismeretlen támadók tüzet nyitottak rá automata fegyverekből, és aknavetőkből is lőtték az autóoszlopot, előzőleg pedig több pokolgépet robbantottak fel az út mentén. Egy gépkocsi teljesen kiégett.

Korábbi hírek arról szóltak, hogy az elnöknek nem esett baja, de két testőre megsebesült. A legfrissebb hírügynökségi jelentések szerint azonban az egyik testőr életét vesztette. Az Interfax szerint a merénylők a közeli hegyekbe menekültek, és hajtóvadászat indult ellenük. Harci helikopterek is bekapcsolódtak a hajszába.

Ankvab a tavalyi augusztusi elnökválasztáson lett a szakadár grúz terület elnöke, de a szavazás eredményét nem ismerte el sem az Európai Unió, sem a NATO.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik