Nagyvilág

Szerb bűnözőkre csapott le az Interpol

Több, gyilkosságokkal gyanúsított szerb férfit vettek őrizetbe Spanyolországban az Interpol szerb nemzeti irodájának körözése alapján.

A szerb rendőrség információi szerint a spanyol rendőrség négy szerb férfira csapott le Valenciában: Luka Bojovicra, Vlado Milisavljevicre, Sinisa Petricre és Vladimir Mijanovicra, aki Bojovic keresztkomája.

Végre horogra akadt

“A pénteki nap folyamán kicseréljük a spanyol rendőrséggel az őrizetbe vettekről készült ujjlenyomatokat, fényképeket és egyéb szükséges adatokat, hogy megbizonyosodjunk személyazonosságukról” – közölte Milorad Veljovic, a rendőrség igazgatója.

Bojovicot 2010 szeptembere óta körözi a szerb rendőrség több gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt. A belgrádi különleges bíróság – távollétében – eljárást folytat ellene egy 2004-es gyilkossági kísérlet és kettős gyilkosság miatt.

Nagyon veszélyes

Bojovicnak akkor veszett nyoma, amikor 2010 júniusában horogra került a hírhedt zimonyi klán két tagja: Sretko Kalinic és Milos Simovic. Kalinic közvetlen részese volt a Zoran Djindjic néhai miniszterelnök elleni merényletnek, és a minap sikertelen szökési kísérletet hajtott végre az egyik belgrádi börtönből.

Milisavljevic a zimonyi klán meggyilkolt vezérének, Dusan Spasojevic Siptárnak az egyik legközelebbi munkatársa volt. A zimonyi klán tagjai által elkövetett szerbiai bűncselekmények miatt távollétében 40 évi, a Djindjic elleni merényletben való részvételéért pedig 35 évi fegyházra ítélték.

“Ha megállapítják az őrizetbe vettek személyazonosságát, azaz kiderül, hogy valóban Bojovicot tartóztatták le, akkor Szerbia gyorsított eljárásban kéri azonnali kiadatását” – jelentette ki Slobodan Homen, a szerb igazságügyi minisztérium államtitkára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik