Nagyvilág

Twitter-rekordot szült a Super Bowl

Rekordszámú, másodpercenként 12 223 üzenet érkezett a Twitter közösségi portálra a profi amerikaifutball-liga (NFL) bajnoki címéért vívott meccs, a Super Bowl végére.

A New York Giants és a New England Patriots közötti és az előbbi csapat győzelmével zárult összecsapás szünetében – amikor Madonna lépett fel – a Twitter még “csak” 10 245 üzenetet számlált másodpercenként. Sportesemény kapcsán még soha nem özönlött több üzenet a népszerű platformra.

A korábbi sportrekord 7196 üzenet volt, ezt tavaly júliusban állították fel az oldal felhasználói a női labdarúgó világbajnokság döntője során. Azt a mérkőzést az Egyesült Államok és Japán válogatottja vívta egymással Németországban.

A Twitteren 25 088 a másodpercenkénti bejegyzések számát taglaló abszolút rekord, ezt Hajao Mijadzaki filmjének, a Laputa – Az égi palota című alkotásnak a szigetországi vetítése kapcsán jegyezték fel decemberben. Más “jeles események” is megrengették a mikroblogos honlapot, Beyoncé kislányának születése például másodpercenként több mint 9 ezer bejegyzést váltott ki.

A Twitter összesen mintegy százmillió tagja tavaly 60 milliárdnál is több üzenetet küldött a honlapra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik