Nagyvilág

Kibertámadás az Európai Parlament honlapja ellen

Ismeretlen elkövető csütörtökön néhány órán át megbénította az Európai Parlament (EP) honlapját. Brüsszel még nem tudja kik voltak, mi viszont sejtjük.

Az EP honlapját olyan kitartóan “bombázták” látogatásokkal, hogy a szolgáltatás összeomlott. “Másodpercenként 300 ezer hozzáférést számoltunk” – közölte egy szóvivő Brüsszelben.


A honlap csütörtökön délelőtt elérhetetlenné vált, ami egészen a késő délutáni órákig tartott. Egyelőre nem tudni, ki állhat a kibertámadás mögött, de az Anonymus-csoport nevű anarchista szervezet, mely korábban a magyar népet is külön videóüzenetben szólította meg, január 25-én feltett egy videót a Youtube-ra, melyben azzal fenyegette az Európai Parlamentet, hogy amennyiben elfogadják a hamisított termékek kereskedelmének tilalmáról szóló egyezményt, – amely a szerzői jogok szigorú ellenőrzését is magában foglalja, beleértve az interneten közzétett tartalmakat – akkor a titkos anarchista szervezet bosszújával számolhatnak.

Az Anonymus-csoport szerint ezzel az egyezmény elfogadásával korlátozzák az emberek szabadságát és elveszik a világháló lényegét, az emberi szabadság érvényesülését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik