Nagyvilág

Felrobbant hajtómű miatt fordult vissza egy Párizs-Rio járat

Kényszerleszállást hajtott végre Párizsban egy brazil repülőgép, miután egy robbanást követően leállt az egyik hajtóműve.

A TAM brazil légitársaság Airbusa kedd este indult el a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről, 160 utassal a fedélzetén, amikor a társaság közlése szerint “technikai probléma miatt kénytelen volt visszatérni a repülőtérre”. Az Airbus A330-200 típusú repülő utasainak elmondása szerint tíz perccel a felszállást követően robbanást lehetett hallani a gép hajtóművéből, majd a gép rázkódni kezdett, és a személyzet bejelentette, hogy egy probléma miatt le kell állítani a jobboldali motort – jelentette az Aviation Herald.

A gép nagyjából egy órán át körözött, hogy kiengedjék az üzemanyagot, majd rendben leszállt a párizsi repülőtéren. „Nagyon megrémültünk, még a légy zümmögését is hallani lehetett” – mondta el egy francia utas.

Az ijedtség érthető is, még sokan emlékeznek az Air France 447-es számú járatára, amely fedélzetén 228 emberrel – köztük négy magyar állampolgárral és egy szlovákiai magyarral – 2009. június 1-jén útban Rio de Janeiróból Párizsba az Atlanti-óceánba zuhant. A tragédiát az okozta, hogy az erős légörvénybe került gép pilótái nem megfelelően reagáltak a sorozatos figyelmeztető jelzésekre, és nem tettek eleget az ilyen esetekre vonatkozó előírásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik