Nagyvilág

Töltényt küldtek a Híd jelöltjének

Borítékba csomagolt töltényt kapott kedd reggeli hivatalos postájában a Híd magyar-szlovák párt egyik  képviselőjelöltje.

Borítékba csomagolt töltényt kapott kedd reggeli hivatalos postájában Andrej Hrnciar, Turócszentmárton (Martin) polgármestere, a Híd magyar-szlovák párt képviselőjelöltje – közölte Czuczor Nóra, a Híd szóvivője az MTI pozsonyi tudósítójával.A szóvivő szerint a Híd döbbenten veszi tudomásul, hogy egyes emberek előítéletei ilyen erősek.

“Meggyőződésünk, hogy a polgármester úr azért kapta ezt a figyelmeztetést, mert a Híd listáján indul a parlamenti választásokon. A politikai vezetők befolyása nagy szerepet játszik az ilyen eseteknél. Alig pár napja az egyik parlamenti párt vezetője ugyanis kijelentéseivel nyíltan Andrej Hrnciar ellen bujtogatott” – jelentette ki az eset kapcsán Bugár Béla, a Híd elnöke.

Bár a pártelnök neveket nem mondott, valószínű, hogy a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetőinek nyilatkozataira célzott. Ján Slota, az SNS elnöke ismételten “nemzetárulónak”, a “szlovákok szégyenének” nevezte Hrnciart, mert “magyar párt” listáján indul, s arra biztatta a túrócszentmártoniakat, hogy “kergessék el” polgármesterüket.

Hrnciar több ízben is azt mondta, nem süllyed Slota színvonalára, s az ilyen nyilatkozatokra nem fog reagálni. Bugár leszögezte: bármeddig fajuljon is a választási kampány és ellenkampány, a Híd és képviselőjelöltjei nem hagyják magukat megfélemlíteni.

“Egy demokratikus országban elfogadhatatlan, hogy a nemzetiségi előítélek ilyen mértéket ölthessenek. A Híd elítéli az ilyen és ehhez hasonló tetteket” – húzta alá Bugár. Andrej Hrnciar az eset kapcsán feljelentés tett a rendőrségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik