Nagyvilág

Újabb holttestre bukkantak a Costa Concordián

Ezzel tizenkettőre emelkedett a múlt pénteki szerencsétlenség áldozatainak száma. Húsz embert még keresnek. Az utasok gigaperre készülnek.

A parti őrség parancsnoka elmondta, hogy a női holttesten mentőmellény volt. Egy szűk folyosón találták meg a Costa Concordia hátsó részében, a vészkijárattól nem messze.A tetemet Giglio szigetére szállították, és értesítették a hozzátartozójukat kereső családokat, mert az azonosításhoz DNS-vizsgálatra lesz szükség.

Még mindig húsz embert keresnek az óceánjáró 4229 fős utasa és személyzete közül. Eddig hivatalosan nyolc áldozatot azonosítottak: négy francia, egy olasz és egy spanyol turistát, valamint egy perui felszolgálót és egy magyar hegedűművészt.

Közben egy olasz fogyasztóvédelmi szervezet perre készül az óceánjárót üzemeltető olasz vállalat anyacége, egy amerikai konszern ellen. Utasonként 123 ezer euró – átszámítva körülbelül 38 millió forint – kártérítést követelnek. Már több mint száz utas csatlakozott a kezdeményezéshez.

Érveik szerint a vakációzó emberek életveszélyben voltak a hajó felborulásakor, odalettek ruháik, személyes irataik, értéktárgyaik, és kútba esett a pihenésük is, amiért nem keveset fizettek. Az igazságügyi hatóságoknak azonban engedélyezniük kell a keresetet. Ez akár több hónapig is eltarthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik