Nagyvilág

Az olasz óceánjáró hőseként emlékeznek a magyar hegedűsre

Fehér Sándor megpróbálta megnyugtatni a kétségbeesetten síró gyermekeket a süllyedő Costa Concordián, majd visszament kabinjába megkeresni imádott hangszerét.

Hősként emlékezett meg a nemzetközi sajtó a balesetet szenvedett Costa Concordia elsőként azonosított halálos áldozatáról, Fehér Sándor magyar hegedűművészről. A beszámolók mind megemlítik a Blikk információját, amely szerint a 38 éves zenész síró gyerekekre adott fel mentőmellényt, mielőtt elindult kabinjába megkeresni imádott hangszerét.

“Nemes cselekedet egy sötét órában”

Az amerikai ABC News az olasz hajó tragédiájáról szóló, “Hős hegedűs az óceánjáró első áldozata” című riportjának végén a művész egy előadásának részletével emlékezett meg Fehér Sándorról, akinek cselekedete Diane Sawyer műsorvezető elmondása szerint az “emberi nagylelkűségre emlékeztet egy sötét órában”.


A szintén amerikai CBS News a weboldalán egy külön cikkben foglalkozott a “gyerekszerető” hegedűművésszel, “könyörületes” emberként jellemezve, aki a gyerekek zenetanításával akart foglalkozni. A bejegyzésben bemutatták a YouTube-ra alig egy hónapja felrakott álláskereső videóját is, amelyben saját, gyerekekre tervezett oktatási módszerét hirdeti. A videofelvétel szintén szerepel a New York Daily News beszámolójában, amely szintént kiemeli, ahogy a kétségbeesetten síró gyerekeken segített halála előtt.

A cikkekhez, és a YouTube-on látható videóhoz a kommentekben hozzászóló emberek szintén “hősként”, és “nagy emberként” búcsúztatták a gyerekeket mentő hegedűművészt. A kommentelők közül többen is kiemelték a különbséget Fehér Sándor tette és a hajó kapitányának viselkedése között. “A hegedűs nyugodtan ottmarad, hogy gyerekéleteket mentsen, miközben a gyáva kapitány magára hagyja a hajót” – írta egyikük, megfogalmazva többek véleményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik