Nagyvilág

Már hét halott és 28 eltűnt az olasz óceánjárón

Újabb holttestet találtak a balesetet szenvedett olasz óceánjáróban. Ezzel már hétre emelkedett a halálos áldozatok száma.

A keddre virradóra megtalált holttestet egyelőre nem tudták kiemelni a hajótestből. Az áldozatról egyelőre nem közöltek adatokat, így azt sem lehet tudni, hogy férfi-e, vagy nő. A tűzoltók közben folytatják a kutatást esetleges túlélők után. A legfrissebb hivatalos adatok szerint 28 embert tartanak eltűntként nyilván a hatóságok.

Hétfőn napközben még csak 16 eltűntről számoltak be, de az olasz parti őrség parancsnoka este pontosította a számot. Marco Brusco az eltérés lehetséges okáról  nem tett említést. Három olasz család ugyanakkor jelezte: a megmentettek listáján feltűntették hozzátartozóikat is, de azóta sem tudnak róluk semmit. Az eltűntek között németek, franciák, amerikaiak és egy perui is van – írta a BBC.

Folytatják a mentést

Brusco közölte, hogy a búvárokból és barlangászokból álló mentőcsapatok még nem vizsgálták át a Costa Concordia minden zugát, nagyon halvány remény még van arra, hogy újabb túlélőkre bukkannak. Az eddigi adatok szerint hét ember halt meg a balesetben.

A hétfői rossz idő miatt leállított mentést kedd reggel folytatták. Az olasz tengerészet kistöltetű robbanóanyaggal réseket robbantott a hajótesten, hogy így bejutva folytathassák a kutatást – írja a La Repubblica című olasz napilap.

Megvan a feketedoboz

Közben az olasz parti őrség közölte kedden, hogy kiemelte a szerencsétlenül járt óceánjáróból az egyik adatrögzítő fekete dobozt – jelentette a CNN hírtelevízió. A búvárok megtalálták a másik fekete dobozt is, de még nem szerelték ki a helyéről. Massimo Macaroni, az olasz parti őrség egyik illetékese közölte, hogy a két adatrögzítő berendezés “teljes képet ad a hatóságoknak arról, hogyan történt a katasztrófa”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik