Nagyvilág

Medvék után már a szarkák is gyászolják Kim Dzsong Ilt

Medvék után a szarkák is gyászolják Kim Dzsong Ilt, akik a decemberben elhunyt vezető édesapjának, Kim Ir Szennek a szobránál siránkoztak, legalábbis az észak-koreai hírügynökség szerint.

A sztálinista berendezkedésű ázsiai ország első számú vezetőit előszeretettel ruházzák fel emberfeletti kiválóságokkal. Így volt ez már a dinasztiaalapító Kim Ir Szen idején, és folytatódott fiával, Kim Dzsong Illel, aki 17 éven állt a világ legzárkózottabb országának élén, mígnem tavaly december 17-én meghalt.

Szemtanúk szerint két napra rá több száz szarka bukkant fel hirtelen a semmiből Kim Ir Szen egy szobra felett, és úgy tűnt, mintha elcserregte volna neki a szomorú hírt fiáról – írta hétfőn a KCNA.

A múlt héten az észak-koreai hírügynökség gyászoló medvecsaládról számolt be a világnak: egy anyamedve és bocsai ahelyett, hogy téli álomba merültek volna, egy út szélén keservesen sírtak.

Kim Dzsong Il halála az időjárásra is kihatott: csökken ugyanis a hőmérséklet. Ezt Észak-Koreában Kim Dzsong Il hiányának tudják be, mivel ő arról is híres volt, hogy tudta szabályozni az időjárást.

A kiemelkedő tulajdonságokat úgy tűnik, örökölte az új vezér, Kim Dzsing Un is – Kim Dzsong Il legkisebb fia. Őt nagyapja kiköpött másának tartják és már most a zsenik zsenijének kiáltották katonai ügyekben, jóllehet még csak katona sem volt és nincs semmilyen hadi tapasztalata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik