Nagyvilág

Puskaporraktár robbant Mianmarban

Hatalmas robbanásra és egy raktárból terjedő tűzvészre ébredtek a legnagyobb mianmari város lakói hajnalban.

Rangun keleti részén helyi idő szerint hajnali két órakor történt robbanás egy puskaport tároló raktárban, amelyet több kisebb detonáció, majd egy, a környező épületekre átterjedő tűzvész követett. A detonációt a város nagy részén hallani lehetett, és két kilométeren belül megrengette az épületek ablakait.

Az áldozatok pontos számát egyelőre nem lehet tudni. A mianmari állami televízió húsz halottról és több mint 95 sérültről számolt be – jelentette a CNN. Korábban szemtanúk azt mondták a Reutersnek, hogy nagyjából ötven holttestet lehetett látni a területen. A hatóságok szerint az áldozatok száma várhatóan még emelkedni fog.

A robbanás a puskaport tároló raktárban kitört tűz után történt – közölte a Reutersszel a ranguni tűzoltóság. A hírügynökség értesülései szerint az állami tulajdonú raktárban lévő puskaport bányászati célokra akarták felhasználni. A robbanás pontos okát még vizsgálják. Azt a rendőrség és a tűzoltóság is kizárta, hogy szabotázs történt volna.

A tűzvész átterjedt a környező raktárakra, gyárépületekre és otthonokra is, menekülésre kényszerítve a környéken lakó embereket. A katasztrófa helyszínére az egész városból érkeztek tűzoltók, akik több órával a tűz keletkezése után is küzdöttek a lángok eloltásával, de már sikerült megfékezniük a tűz terjedését. A halottak között legalább három tűzoltó is van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik