Nagyvilág

Rénszarvaskonzerv karácsonyra

Állatvédők tiltakozása verte fel a keresletet egy Nagy-Britanniában árult rénszarvaspástétom iránt.

A vegetáriánus brit állatvédők azt gondolhatták, biztosra mennek, amikor karácsonyi kampányban hirdettek az egyik brit luxusáruházban árult rénszarvas-pástétom eltüntetésére. A „Rudolf farmon tenyésztett rokonából” készült „igazi téli kényeztetésként” hirdetett konzerv végül tényleg eltűnt a Harvey Nichols boltjainak polcairól, csak pont nem azért, mert az áruházlánc fejet hajtott volna a VIVA követelése előtt. A pástétomot ugyanis a vevők kapkodták el.

Az állatvédők azonban nem mondhatják, hogy semmi hatása sem volt kampányuknak, amely a brit országos lapoknak köszönhetően sok millió emberhez jutott el. A bojkottfelhívás hatására ismertté vált termék után ugyanis a kampány után annyira megnövekedett a kereslet, hogy már minden egyes darabot el is adtak. Még a bolt internetes áruházában sem lehet kapni „a publicitásnak köszönhető kereslet miatt” – közölte a Harvey Nichols szóvivője.

A brit Edible cég által gyártott konzerv már az Amazon internetes boltjában sem kapható, és a gyártó is kifogyott a svéd rénszarvasokból készített termékből. Karácsonyra már nem is lesz belőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik