Nagyvilág

Kilencéves lányával vezettette kocsiját a részeg apa

Az amerikai férfi Detroit egyik külvárosában adta át a kormányt egyébként „elég jól vezető” lányának.

„Miért állított meg? Jól vezettem”. Ezzel fogadta az őt megállító rendőrt az apja furgonját vezető kilencéves kislány, miközben részeg apja az anyósülésen ült – írta a CNN. Shawn Weimer még egy október eleji nap hajnalában vette rá lányát, hogy vigye el bevásárolni.

Az eset azután kapott nagy sajtófigyelmet, hogy egy benzinkút biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a piciny lány beül a furgon vezetőülésébe, majd kihajt az utcára. A felvételen azt is hallani lehet, hogy az apa elárulja az eladónak: lánya a kijelölt sofőr.

A rendőrség nem sokkal azután állította meg a furgont, hogy elhajtottak a benzinkútról. Az elvált férfi ellen feljelentést tettek, és Weimer a héten bűnösnek vallotta magát egy michigani bíróság előtt gyerekbántalmazás vádjában.

A férfi ügyvédjének elmondása szerint azért ment bele a vádalkuba, hogy megkímélje lányát a tanúskodástól. A gyereknek egy előzetes meghallgatáson már tanúskodnia kellett, és állítólag nagyon megviselte. A lány akkor elárulta, hogy apja viszkizett a hajnali utazás előtt.

A férfi akár négy évig tartó börtönbüntetést is kaphat a büntetéséről szóló, februárra kitűzött tárgyaláson, de az ügyészség közlése szerint a bíró felfüggesztett börtönbüntetést tervez.

Nem ez volt idén az egyetlen olyan eset, amikor egy részeg szülő úgy gondolta, hogy kisgyerekének kezében nagyobb biztonságban van autója. Augusztusban egy Louisiana állambeli autópályán állítottak meg egy összevissza haladó autót, amelyet az ittas apa utasítására nyolcéves fia vezetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik