Nagyvilág

TV-ben parádéztatták az Iránban elfogott amerikai kémet

A húszas éveiben járó férfi állítólag bevallotta, hogy az amerikai hírszerző ügynökség megbízásából dolgozott Iránban.

Felvételeket mutatott be vasárnap este az iráni állami televízió az egy nappal korábban elfogott állítólagos amerikai kémről. Az Amír-Mirsza Hekmati néven azonosított iráni származású férfi a bejelentés szerint az amerikai Arizona államban született. A róla készített videofelvételen azt állítja, hogy középiskola után lépett be az amerikai hadseregbe, ahol nyelveket tanult, és hírszerzési elemzővé képezték.

Az amerikai férfi állítólag bevallotta, hogy a CIA küldte Iránba, ahol az iráni titkosszolgálatba kellett volna beépülnie. Az iráni hírszerzési minisztérium közlése szerint a titkosszolgálatok még az afganisztáni Bagram légitámaszponton beazonosították a férfit, akit azóta követtek, hogy belépett az iszlám köztársaság területére. Akkor tartóztatták le, amikor végre akarta hajtani küldetését.

Az iráni hatóságok az utóbbi időben sűrűbben adnak jelentést állítólagos amerikai és izraeli kémek leleplezéséről. Az elmúlt időszakban több hasonló “beismerő vallomást” is levetített az állami tv az iszlám köztársaságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik