Nagyvilág

A francia Ciccolina kihívta Sarkozy-t

A félmeztelenül kampányoló Cindy Lee a Gyönyör pártja színeiben indul a 2012-es elnökválasztáson. Az exsztriptíztáncosnő iskolai tananyaggá tenné a csábítási ismeretek elsajátítását.

A kampányprogramja egyszerű, de eredményes: a népességszaporulat érdekében egy jóléti Marshall-terv elindítását hirdeti Nicolas Sarkozy kihívója, a plasztikcica Cindy Lee. Példaképe Ciccolina, aki 1987-ben a Radikális Párt színeiben bejutott az olasz parlamentbe.

Pucér kampány

A 2012-es elnökválasztási kampányba is újult erővel dobta be magát az általa létrehozott Gyönyör párt élén az egykori sztríptiztáncosnő, Cindy’Lee (eredeti nevén: Isabelle Laeng). Szinte pucéran – csupán egy fekete bugyiban és egy fekete nyakkendőben –, “A válság ellen” szlogennel kampányolt Párizs Bourse negyedében legutóbb.

A plasztikázott strasbourgi nő immár harmadik alkalommal vetette bele magát az elnökválasztási kampányba, hiszen már 2002. óta erre a posztra készül. A programja a neten is elérhető, speciális válságkezelő intézkedéseket ígér, például jólétet és szexualitást mindenkinek, állást és lakást, igazi életminőség biztosítását valamennyi állampolgárnak, az állatok tiszteletét, a VI. köztársaság létrehozását, valamint a bevándorlási program újragondolását. Cindy-nek 500 aláírást kell összegyűjtenie, hogy hivatalosan is megmérettethesse magát az elnökválasztáson.

Félmeztelenül szórólapozott Párizs utcáin

Bárkit szívesen lát

A pártját úgy jellemzi mint Franciaország első hedonista pártja, célja: az egyén jólétét biztosítani. Ciccolina hű követője ugyanis azt akarja elérni, hogy minden ember boldog legyen, hiszen ez kollektív boldogságot eredményez, amelyből az ország is profitál. Bárkit szívesen lát a pártban, a 15 évestől a 90 évesig. Cindy nem titkolja: az eredményes kampányért és a választásokon való befutásért a fantáziáját és sármját is beveti.

Első ránézésre nem tűnik komolynak a politikai szereplése, ám ha alaposan áttanulmányozzuk a programját, nem látszik tiszavirágéletűnek: jól átgondolt, alapvető értékeken alapszik, sőt a toleranciát is támogatja, akárcsak a szabadságot és a szolidaritást. A Gyönyör pártja – új alapra épülő ötletekkel – szélsőjobboldali ellenzék akar lenni azzal a céllal, hogy egy toleráns, tabuk nélküli társadalom épüljön ki.

Búja erotika, szolid eredmények

Anno 13 politikus társával együtt hozta létre a pártot 2001-ben, hogy részt vehessen Párizs 5. kerületének önkormányzati választásán 2002-ben Jean Tibéri ellen, ám végül a pártja nem tudott listát állítani. Nem lett meg ugyanis az elegendő számíú aláírást. Akkor kész volt arra is, hogy keményen beszóljon demokráciaellenesnek minősítetve a franciaországi választási rendszert.

Párttársaival egy rendezvényen

Ezt követően Párizs 1. körzetében már elegendő aláírást gyűjtött, a soron következő választásokon azonban mindössze 1,8 százalékot szerzett. 2007-ben ugyancsak összegyűjtött 500 aláírást, de hasonlóképpen végződött a megmérettetése: 2,23 százalék (136 szavazat) volt a legjobb eredmény, amit elért. Akkor úgy vélekedett, hogy a külseje ugyan segíti abban, hogy eljuttassa az emberekhez az üzenetét, de hátráltatja is, mert kilóg a politikusok sorából. 2008 óta azonban már a világhálón is elérhető a párt és a programja, amelynek nyitóoldalán Cindy félmeztelenül hívogatja a látogatót.

Szexipar és politika

Az életkorát titkolja, életrajzából csupán annyit tudni, hogy Strasbourgban nőtt fel, a varrónőként dolgozó édesanyja nevelte fel a nővérével és a bátyjával együtt. 14 éves volt, amikor úgy döntött, hogy a művészeti pálya felé veszi az irányt, és zenei konzervatóriumba ment. 17 évesen már egy helyi rádiónál dolgozott műsorvezetőként, majd éjszakai lokálokban énekelt.

Kiadott egy CD-t is, amin francia slágereket énekel, s a beinduló “zenei karrier” apropójából felköltözött Párizsba. 19 évesen Milánóba ment, ahol összeismerkedett Cicciolinával. S ez a találkozás arra inspirálta, hogy a bimbózó zenei pályáfutását feladja, s ehelyett inkább egy másik karrierbe kezdjen. Még pedig a szexiparba kóstolt bele. 1993-2002. között revükben tűnt fel mint táncosnő, emellett kozmetikai, sport-, és autóreklámokban is feltűnt modellként. Később azonban ismét váltott, és az erotika- és modellkarrierjét a politikusi pályára cserélte le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik