Nagyvilág

Az Obama család már a karácsonyt ünnepli

Az amerikai elnöki család egy jótékonysági koncerttel ünnepelte a közelgő karácsonyt, sztárénekesek közreműködésével.

Barack Obama amerikai elnök feleségével, lányaival és anyósával vett részt az Országos Gyermekkórház javára rendezett hagyományos Christmas in Washington (Karácsony Washgintonban) koncerten. A Nemzeti Építészeti Múzeumban megrendezett eseményen karácsonyi dallamok szólaltak meg számos kórus és zenekar, valamint sztárzenészek előadásában. Mások mellett Justin Bieber, Jennifer Hudson, Cee Lo Green és Victoria Justice is fellépett a koncerten, amelynek házigazdája Conan O’Brien humorista-műsorvezető volt.

Az elnök “a csodák évadáról” megemlékezve Jézus születésének történetét idézte fel rövid köszöntőjében. Mint mondta: Jézus Krisztus története megváltoztatta a világot, mert olyan alapvető értékekre tanította meg az embereket, mint az egymás iránti szeretet, a kevésbé szerencsés sorsúak segítése és szolgálata, a megbocsátás, a családi összetartás, a nagylelkűség és a hit megőrzése.

Conan O’Brien szintén megemlítette, hogy az év ezen időszakában a figyelem egy milliók által imádott csodagyerekre terelődik. „Természetesen Justin Bieberről beszélek” – tette hozzá a humorista.

A koncert előtt Obamáék a gyermekkórház manóknak öltözött kis betegeit üdvözölték, és egy kosár gyermekkönyvvel ajándékozták meg őket. Az elnök játékosan úgy tett, mintha nem birkózna meg a kosár súlyával, és arra kérte a manókat, hogy segítsenek neki elhelyezni az csomagot a karácsonyfa alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik