Nagyvilág

Több mint harminc halott a brazil busztragédiában

Mezőgazdasági dolgozókat szállító autóbusz ütközött egy kamionnal szombaton a brazíliai Bahia államban. Legalább 36 ember meghalt.

Az autóbusz illegális utasszállítóként működött, nem voltak hozzá megfelelő okmányok. Cukornádvágó munkásokat vitt a közép-nyugati Mato Grossóból az északkeleti Pernambucóba.

A szombatra virradóra történt baleset egy veszélyes előzés közben történhetett, de a vizsgálat jelenlegi állásából nem tudni, melyik jármű okozta a szerencsétlenséget. Legalább 36-an meghaltak, 13-an megsérültek.

Az autóbusz szabálytalanul használt jármű lévén nem áll rendelkezésre utaslista, így nehézségbe ütközik az áldozatok azonosítása. Nem tudják azt sem, hogy a kamion sofőrje életben van-e.

Egy helyi rádióadó szerint egy harmadik jármű sofőrje elvesztette az uralmát autója fölött és frontálisan ütközött az autóbusszal, amely azután belerohant a kamionba.

Brazíliában a szállítás elsősorban az utakon zajlik, és a dél-amerikai ország az egyik legsúlyosabban érintett a közúti balesetek által, amelyek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 100 ezer lakosból évente átlagban 18,3 halálos áldozatot követelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik