Nagyvilág

Levegőkonzerv az új őrület az oroszoknál

Potom kétezer forintért lehet mostantól egy nagy korty tartósított hegyilevegőhöz jutni az oroszországi üzletekben.

Egy merész üzleti vállalkozásnak köszönhetően konzervált altáji levegőt dobtak piacra az oroszok – adta hírül az ukrán Korreszpondent hírújság.

 

Potom kétezer forintért lehet mostantól egy nagy korty tartósított hegyilevegőhöz jutni az oroszországi üzletekben egy merész üzleti vállalkozásnak köszönhetően – adta hírül az ukrán Korreszpondent hírújság.

Félreértés ne essék: a szibériai Altáj hegység színtiszta levegőjéről van szó, amit egy barnauli cég negyedliteres konzervdobozokba zárva hozott forgalomba a turisták legnagyobb örömére Air of Altai néven, darabonként potom 250 rubelért. A csomagoláson feltüntetett információ szerint az altáji levegőt több összetevőből keverték össze. Többek között 35 százaléka származik a Beluha csúcsáról, egyötöde a Teleckij tóról, 15-15 százalék a Katuny hegyről és a Multyinszkij tavakról ered, de van benne még egy kevés a Kobru vízesés és a Tavgyinszkij barlangok illatából is.

Grigorij Gabrieljan cégtulajdonos szerint az új termék, amelynek szavatossága egyébként 2109-ig garantált, elsősorban a turisták és az egyetemi diákság körében vált szinte napok alatt népszerűvé. Mivel a nyersanyagutánpótlás gyakorlatilag korlátlan mennyiségben garantált, a gyártó úgy tervezi, hogy rövidesen az egész ország területén elérhető teszi nem mindennapi termékét, amellyel a versenyt legfeljebb csak egy hasonló ukrán konzerv veheti fel, amely a Krím-félsziget sajátos légkörét tartalmazza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik